blog

Cum secvenționăm terapia la pacienții cu boală avansată

Cum secvenționăm terapia la pacienții cu boală avansată

Episodul 5: Rolul unui oncolog în gestionarea sănătății generale și a factorilor de risc

Următoarea este o transcriere a remarcilor lor:

Hope Rugo, MD:

Să mergem mai departe acum și să vorbim despre un alt domeniu, cred, care este într-adevăr cred că se confruntă cu oamenii și ne-am adresat un pic, care este secvențierea terapiei. Cum secvenționăm terapia la pacienții cu boală avansată? Vrem să încercăm și să personalizăm terapia cât mai mult posibil și am atins câteva dintre aceste domenii, dar cum începeți cu pacientul dumneavoastră? Care sunt lucrurile pe care le iei în calcul și atunci când te gândești cam longitudinal?

Jennifer Litton, MD: Cred că trebuie să începem cu, evident, biopsierea primului loc al bolii metastatice, repetând ER / PR HER2, lucru pe care îl fac pentru toți pacienții mei când pot și este disponibil. Apoi cred că, în ceea ce privește secvențierea, cred că avem câteva date clare despre cum să mergem în funcție de diferitele subtipuri de țesuturi. HER2, cred că voi tinde să folosesc un regim similar cu CLEOPATRA în avans, în funcție de, evident, dacă s-au calificat pentru asta? Cât timp a trecut de la Herceptin lor dacă ar fi avut pertuzumab neoadjuvant, T-DM1 și apoi multe dintre noile studii, cred că există o mulțime de incitante …

Michelle Melisko, MD: Chiar și în receptorii hormonali pozitivi.

Litton: Chiar și în cazul receptorilor hormonali pozitivi, voi urma calea HER2 pentru asta.

Melisko: Dar în HER2 negativ?

Litton: În negativ HER2, pentru conversația pe care tocmai am avut-o în ceea ce privește utilizarea pozitivă ER, folosind combinații CDK, cred că este aici pentru a rămâne chiar acum. Întrebarea pe care o primesc mult dat fiind munca noastră cu inhibitori PARP, dacă sunt BRCA2 pozitivi și sunt ER pozitivi, ar trebui să faceți PARP imediat. Tind să primesc în continuare inhibitor CDK mai întâi și încep să secvențiez PARP la acei oameni când încep să mă gândesc la trecerea la chimioterapie. În triplul negativ, voi căuta PD-L1 în picioare în acest moment. Voi căuta studii clinice și, în afara acestui standard de îngrijire în afara BRCA sau PD-L1, rămâne chimioterapia.

Rugo: Cred că datele de supraviețuire cu inhibitorii CDK4 / 6 sunt și mai convingătoare pentru utilizarea acestor agenți și apoi utilizarea inhibitorilor PARP ca un fel de tratament următor, care este un fel interesant de validare a abordării pe care ați menționat-o. Am vorbit puțin despre acest lucru, dar cum decideți inhibitorul aromatazei sau fulvestrantul atunci când începeți?

Melisko: Cu adevărat, preferința personală a pacientului, cu excepția cazului în care, desigur, au dezvoltat o boală metastatică pe o IA. Poate că dacă ar fi fost doar câțiva ani în el, bănuiesc că probabil au un mecanism de rezistență la inhibitorul aromatazei, așa că aș recomanda cu tărie să treceți la fulvestrant, cu excepția cazului în care pacientul obiectează cu adevărat la o injecție. Este în mare măsură preferința pacientului și dacă au dezvoltat o boală metastatică. La acei pacienți mai tineri care încep, acei pacienți rare pe care le avem cu supresie ovariană plus tamoxifen care dezvoltă boală metastatică numai cu tamoxifen sau boală metastatică de novo, cred că mă aplec mai mult spre o combinație de supresie ovariană cu inhibitor de aromatază, pentru că atunci mă gândesc mai departe gândind a doua linie, avem fulvestrant plus alpelisib, deci poate să ne ținem pe fulvestrant astfel încât să putem folosi alpelisibul ca partener. Voi fi foarte curios, totuși, să văd cum generăm din ce în ce mai multe date despre inhibitorii kinazei PI3 în prima și a doua linie dacă va exista un subgrup de pacienți care ar funcționa mai bine pe inhibitorul kinazei PI3 mai întâi și apoi mergi la un CDK4 / 6, dar nu cred că avem încă datele pentru asta.

Rugo: Probabil nu o vom face din cauza datelor de supraviețuire, așa că nu vom obține asta.

Litton: Va fi greu.

Rugo: Este foarte greu și apoi continuați, desigur, până la progresia cu acei agenți. Dar pentru unii oameni, toxicitatea este o problemă. Ce fel de toxicități vedeți, Jennifer, care sunt cele mai importante pentru a ști cum să le gestionați?

Litton: În pozitiv ER …

Rugo: la pacienții ER-pozitivi care primesc inhibitori CDK4 / 6.

Litton: Sigur. Singurul lucru pe care îl vedem este, evident, neutropenii și citopenii adesea foarte bine gestionate cu întârzieri ale dozei, întreruperi și reduceri ale dozei. Cred că este foarte obișnuit. Aproape 50% dintre pacienții din studiul dvs. PALOMA au avut nevoie de reduceri ale dozei, dar, din nou, nu s-a tradus prin scăderea eficacității, așa că îi avertizez pe oameni despre asta din timp, ajutându-i să-l anticipeze. Unele dintre celelalte efecte secundare, neuropatia periferică care există, dar ceea ce cred că este interesant despre care ar trebui să vorbim astăzi este noul avertisment cu privire la pneumonită și să fim atenți la asta. Ne gândim întotdeauna la asta cu inhibitorii mTOR. Personal, nu am avut o experiență imensă a pacienților mei cu pneumonită. Dar pentru că este acum ca un avertisment, este ceva mai înalt pe radarul meu, la fel ca everolimus, însă îl caut mai mult acum. Dar mi-ar plăcea să vă aud experiența, deoarece nu am avut o mulțime de pneumonită de la un inhibitor CDK.

Rugo: Doar o notă. Această alertă a apărut într-adevăr din cauza pacienților din Japonia și Coreea care aveau boli pulmonare interstițiale, așa-numita ILD, care, în unele cazuri, a fost atribuită abemaciclibului și o rată foarte, foarte scăzută, mai mică de 0,1% din ILD de nivel scăzut raportat cu palbociclib , deci asta a dus la avertismente, dar este interesant. Nu știu dacă, Michelle, ai văzut vreodată.

Melisko: Nu. Nu, deși am avut doi pacienți care au trimis mesaje că se întrebau dacă acesta este motivul pentru care au avut o toleranță slabă la efort și am spus: „Nu, cred că este probabil hemoglobina dvs. 10 și faptul că că ești decondiționat “. Dar celălalt efect secundar pe care vreau să-l menționez, oboseala, doar acel tip de stare de rău scăzută în care le oferim pacienților aceste terapii hormonale, combinații de terapie biologică orală, astfel încât să își poată desfășura viața și totuși nu au rezistența vor să facă lucrurile pe care vor să le facă. Asta este, din nou, doar pentru a reitera, cred că este atât de important să reduceți doza. Reduc doza nu doar pentru că trebuie să continuăm să amânăm ciclurile din cauza neutropeniei, dar dacă un pacient se luptă cu adevărat să nu poată trăi viața pe care vrea să o trăiască, atunci voi reduce doza sau voi încerca să-i conving că este în regulă.

Apoi, celălalt lucru este căderea părului. Cred că acum le vedem pe aceste femei pe aceste medicamente timp de 12, 18, 24 de luni. Efectul aditiv al inhibitorilor CDK4 / 6 cu terapia hormonală și, în special, la femeile tinere, unde le avem pentru suprimarea ovariană și apoi le scoatem ovarele, este destul de profund. Am văzut femei care și-au pierdut mai mult de jumătate din păr și este foarte dureros pentru ele. Nu le pot oferi niciun sfat dacă, atunci când opresc inhibitorul CDK4 / 6, dacă va crește în același mod. Nu știu cum va fi așa cum ar fi cu oprirea chimioterapiei.

Litton: Cred că este puțin sub-raportat și pentru inhibitorii aromatazei, de mult timp și oferim aceste medicamente de decenii în urmă. Am avut pacienți cu inhibitori de aromatază cu un singur agent, cu adevărat profunde, aproape ca o chelie de tip masculin. Cred că efectul aditiv este problematic, dar cred că subestimăm și cât de mult pot face AI la unii oameni.

Rugo: Este interesant și majoritatea are gradul 1. Poți avea o cădere mare a părului, dar nu alopecie completă. Am avut un pacient cu insuficiență renală care a avut alopecie completă, dar apoi părul i-a revenit, deci cine știe? Acest lucru se poate întâmpla în timpul tratamentului, dar oamenii au folosit terapii topice precum minoxidil și, de asemenea, spironolactonă orală. Cine știe, pentru că studiul este în curs de desfășurare cu Mario Lacouture la Memorial Sloan Kettering, care se uită la asta, așa că, de fapt, este chiar un domeniu interesant. Cred că boala pulmonară interstițială chiar acum nu trebuie să facem nimic, ci doar să fim conștienți de aceasta pentru simptome. Atunci ce zici de diaree cu abemaciclib? Faceți ceva anume când dați abemaciclib?

Melisko: Recomandați Lomotil sau Imodium, începând cu Imodium și crescând și, în general, spunând pacienților schimbări dietetice. Este posibil să trebuiască să fie mai atenți la aportul lor de fructe și legume crude – iar lactatele îi îndepărtează pe unii oameni – dar încerc să-i încurajez să fie mai regulat în ceea ce privește utilizarea. Unii pacienți vor ajunge doar cu un Imodium și o loperamidă în fiecare zi și poate trebuie să ia două dacă știu că vor merge să ia o salată în acea zi. Am avut câțiva pacienți vârstnici care au luat medicamente în care a trebuit să reduc doza, așa că, din nou, cred că nu sunt la fel de confortabil cu strategia de reducere a dozei cu abemaciclib ca și cu palbociclib. Am facut-o.

Litton: Mai multe date. Cred că trebuie să avem de-a face cu mai multe medicamente acum că le oferim pacienților cu cancer de sân care au diaree semnificativă pe care cred că deveneau … indiferent dacă este vorba de neratinib sau abemaciclib sau …

Rugo: Alpelisib.

Litton: Alpelisib. Deci, va fi un lucru mai mare în ceea ce privește profilaxia. Sunt de acord.

La recentul Congres ESMO 2019 de la Barcelona, ​​Hope Rugo, MD, Jennifer Litton, MD și Michelle Melisko, MD, s-au adunat pentru a discuta despre noi și unele date care pot schimba practicile de la reuniunea privind cancerul de sân avansat cu receptor hormonal pozitiv.

În primul din cele cinci episoade exclusive MedPage Today, discuția se axează pe utilizarea și interpretarea modului de abordare a testării genomice pentru gestionarea pacienților și modul în care rezultatele pot informa deciziile de tratament și îmbunătăți gestionarea pacientului.

Episodul 2: Inhibitorii CDK4 / 6 îmbunătățesc supraviețuirea generală în cancerul de sân avansat

Episodul 3: Cum https://harmoniqhealth.com/ro/suganorm/ secvenționăm terapia la pacienții cu boală avansată?

Episodul 4: Cum secvenționăm terapia la pacienții cu boală avansată?

Episodul 5: Rolul unui oncolog în gestionarea sănătății generale și a factorilor de risc

Următoarea este o transcriere a remarcilor lor:

Hope Rugo, MD: Bună ziua, sunt Hope Rugo, profesor de medicină și director de educație oncologică a sânilor și studii clinice la Centrul Comprehensiv al Cancerului de la Universitatea din California-San Francisco.

%d blogcu bunu beğendi: