blog

Poate începe la orice vârstă, dar este cel mai frecvent între 15 și 35 de ani.

Poate începe la orice vârstă, dar este cel mai frecvent între 15 și 35 de ani.

În afară de oftalmopatie, majoritatea simptomelor bolii Graves sunt împărtășite cu alte afecțiuni. “Hormonul stimulator al tiroidei (TSH) stimulează glanda tiroidă să elibereze tiroxină (T4) și triiodotironină (T3); un medic poate lua o probă de sânge la măsurați nivelurile acestor hormoni. “Nivelurile anormal de ridicate de T3 și T4 și un nivel foarte scăzut de TSH sunt indicii bune ale bolii Graves. Un alt test pentru boala Graves se numește absorbția de iod radioactiv. Pacientul consumă o cantitate mică de iod radioactiv prin lichid sau capsulă. Odată înghițit, iodul se colectează în tiroidă, iar medicul va efectua mai multe scanări folosind un trasor radioactiv. Prima se face de obicei la 4-6 ore după ce a fost luat iodul. După aceasta, o a doua scanare este efectuată de obicei 24 de ore mai târziu. Boala Graves poate provoca o sensibilitate la iod, potrivit Institutului Național al Diabetului și al Bolilor Digestive și Rinichilor (NIDDK). Iodul se găsește în alge marine, cum ar fi alge și dulce. “Consumul de alimente bogate în iod sau administrarea de suplimente de iod poate agrava simptomele bolii Graves. Orice schimbări dietetice ar trebui discutate mai întâi cu un medic.” NIDDK recomandă, de asemenea, oamenii să vorbească cu medicul lor înainte de a lua un supliment multivitaminic sau de a utiliza medicamente pentru tuse, deoarece acestea pot conține iod. Biblioteca Națională de Medicină notează că, cu tratamentul corect, boala Graves răspunde de obicei bine la tratament. Este important să participați la toate programări de sănătate programate, totuși, deoarece tratamentul unei tiroide hiperactive poate declanșa o tiroidă subactivă sau hipotiroidismul. Simptomele includ lipsa de energie mentală și fizică, creșterea în greutate și depresia. Ultima revizuire medicală pe 5 aprilie 2019 Exophthalmos se referă la un glob ocular proeminent. Nu este o tulburare, dar este în mod normal un semn al unei probleme legate de glanda tiroidă. Beta-blocantele sunt medicamente utilizate pentru a încetini ritmul cardiac al unei persoane. Medicii le pot prescrie din mai multe motive, incluzând angina pectorală și hipertensiunea … O tiroidă hiperactivă este atunci când organismul produce prea mult din hormonul tiroxină.

Dacă oamenii nu controlează acest lucru, poate apărea furtuna tiroidiană. Aceasta … “Hipertiroidismul este o afecțiune medicală cauzată de un nivel anormal de ridicat de hormon tiroidian în sânge. În cazuri ușoare poate fi fără simptome …”, Gușa este o glandă tiroidă mărită. O persoană cu gușă poate avea niveluri normale de hormon tiroidian, niveluri excesive sau niveluri prea mici. “” Psoriazisul este o afecțiune autoimună care determină dezvoltarea celulelor rapid pe piele.potencialex forum Această creștere excesivă poate duce la plăci groase, solzoase, care pot mânca sau pot provoca disconfort. Există mai multe tipuri diferite de psoriazis care variază, în funcție de aspectul solzilor și de localizarea lor pe corp. În Statele Unite, peste 8 milioane de persoane suferă de psoriazis. Declanșatoarele de mediu cauzează adesea apariția simptomelor psoriazisului.

În timp ce o persoană nu poate vindeca aceste simptome, evoluțiile recente în tratamentul psoriazisului înseamnă că pot reduce numărul de erupții și severitatea acestora. În acest articol, explicăm diferitele tipuri de psoriazis, simptomele lor și cum să le tratăm. de psoriazis sunt pete roșii, fulgi, cruste, care pot avea scuame ușor, argintii care le acoperă. Sunt, de asemenea, susceptibile de a provoca o mâncărime intensă sau senzație de arsură. “Simptomele psoriazisului se dezvoltă în flăcări care apar pentru perioade diferite de timp, cu perioade de remisie între când se curăță. Perioadele de remisie durează în medie 1-12 luni la o oră. “Cu toate acestea, durata ambelor erupții și a perioadelor de remisie poate fi dificil de prezis. Simptomele variază de la ușoare la severe și se pot prezenta diferit, în funcție de tipul de psoriazis.” Potrivit Fundației Naționale pentru Psoriazis:, “Plăci s-ar putea dezvolta oriunde, dar apar de obicei ca mici pete pe coate, genunchi, spate și scalp. Există mai multe forme de psoriazis, așa cum este descris mai jos. Aproximativ 80-90% dintre persoanele cu psoriazis au psoriazis în plăci. De obicei, apare ca leziuni crescute, inflamate, roșii, acoperite de solzi argintii, albi, cel mai adesea pe coate, genunchi, scalp și partea inferioară a spatelui. “Psoriazisul invers se dezvoltă în următoarele zone:” Psoriazisul invers are leziuni roșii, de obicei fără solzii care apar în psoriazisul în plăci. Leziunile pot fi netede și strălucitoare. “Iritarea cauzată de frecare și transpirație poate agrava acest tip de psoriazis datorită localizării sale în pliurile pielii și în zonele sensibile. Este mai frecventă la persoanele care sunt supraponderale și la cele cu pliuri profunde ale pielii. Psoriazis eritrodermic este un tip deosebit de inflamator, dar rar, care poate provoca zone mari de roșeață aprinsă pe suprafața corpului. “Persoanele cu psoriazis instabil în plăci, unde leziunile nu au marginile clar definite, pot dezvolta psoriazis eritrodermic. Poate exista, de asemenea, exfoliere sau descuamare a pielii, mâncărime severă și durere. “Psoriazisul eritrodermic perturbă echilibrul chimic al organismului. Această interferență poate provoca pierderi de proteine ​​și lichide care pot duce la boli severe.” Edem sau umflături datorate retenției de lichide , poate apărea, de asemenea. Această complicație este probabil să se dezvolte în jurul gleznelor. Corpul poate avea dificultăți în reglarea temperaturii sale, ceea ce poate provoca fiori. “Psoriazisul eritrodermic poate duce, de asemenea, la pneumonie și insuficiență cardiacă congestivă. Complicațiile psoriazisului eritrodermic pot fi periculoase. Oricine prezintă simptome ale acestei afecțiuni ar trebui să se adreseze imediat unui medic. Persoanele cu psoriazis eritrodermic pot petrece timpul în spital dacă simptomele sunt severe. “Psoriazisul gutat începe adesea în copilărie sau la vârsta adultă tânără.

Apare ca pete mici, roșii, individuale pe piele. Petele nu sunt de obicei la fel de groase sau la fel de cruste ca leziunile din psoriazisul în plăci. O serie de afecțiuni pot declanșa psoriazis gutat, inclusiv: psoriazisul gutat se poate rezolva fără tratament și nu se mai întoarce niciodată. Cu toate acestea, se poate curăța și reapărea mai târziu ca pete de psoriazis în plăci. P Psoriazisul pustular afectează mai mult adulții decât copiii și reprezintă mai puțin de 5% din cazurile de psoriazis. Apare ca pustule albe sau vezicule de puroi neinfecțios, care înconjoară pielea roșie. . Poate afecta anumite zone ale corpului, de exemplu, mâinile și picioarele sau majoritatea corpului. Nu este o infecție și nu este contagioasă. Psoriazisul pustular tinde să aibă un ciclu, în care formarea pustulelor și scalarea urmează înroșirea pielii. În timp ce psoriazisul se poate forma oriunde pe corpul uman, mai jos sunt unele dintre cele mai zone comune. Alte probleme de sănătate se pot dezvolta ca urmare a psoriazisului. În timp ce unii oameni o consideră o boală a pielii, psoriazisul poate afecta și oasele, mușchii și sistemul metabolic. Până la 30% dintre persoanele cu psoriazis au inflamații articulare cu simptome de artrită, cunoscute sub numele de artrită psoriazică. “Acest tip de psoriazis provoacă inflamații și leziuni progresive ale articulațiilor. Apare cel mai frecvent atunci când oamenii au între 30 și 50 de ani. Aflați mai multe despre simptomele artritei psoriazice aici. “Persoanele cu psoriazis pot prezenta excludere socială, probleme de imagine și Stimă de sine. Împreună cu disconfortul fizic, mâncărimea și durerea psoriazisului, acest lucru poate avea un impact asupra calității generale a vieții. “Cerințele sociale și fizice ale acestei boli cronice pot contribui la depresie și anxietate. Persoanele cu psoriazis prezintă un risc de depresie care este de două ori mai mare decât cei care nu au această afecțiune. “Psoriazisul ar putea duce, de asemenea, la un risc mai mare de boli cardiovasculare, sindrom metabolic, diabet și unele tipuri de cancer, inclusiv cancerele de cap și gât și tumorile tractului digestiv. În timp ce cauza psoriazisul este încă neclar, oamenii de știință consideră că este o boală autoimună. Bolile autoimune afectează sistemul imunitar, care produce celule T pentru a proteja organismul împotriva agenților infecțioși. La persoanele cu psoriazis, factorii declanșatori pot duce la gene care instruiesc sistemul imunitar să țintească celulele greșite. Celulele T răspund la un declanșator ca și cum ar lupta cu o infecție sau vindecă o rană. Acestea produc substanțe chimice care provoacă inflamații. În psoriazis, această activitate autoimună duce la creșterea excesivă a celulelor pielii. De obicei, celulele pielii durează aproximativ 21-28 de zile pentru a se înlocui.

Cu toate acestea, la persoanele cu psoriazis, acestea durează în jur de 2-6 zile. Declanșatorii vor fi diferiți la fiecare individ cu psoriazis, dar declanșatorii obișnuiți includ: „Medicamentele care pot declanșa o apariție a psoriazisului includ:„ Unii oameni asociază psoriazisul cu alergiile, dieta , și vremea, dar nici o dovadă nu a susținut încă aceste teorii. În mod important, psoriazisul nu este contagios. Știind acest lucru poate ajuta persoanele cu boală să facă față celor mai dificile părți ale socializării. “Unii factori cresc riscul ca o persoană să dezvolte psoriazis. Acești factori includ:” Aproximativ 1 din 3 persoane cu o rudă apropiată care are psoriazis se vor dezvolta, de asemenea. conditia. Dacă un părinte are psoriazis, există o șansă de 10% ca copilul lor să continue să dezvolte boala. Acest risc crește la 50% dacă ambii părinți au psoriazis. Această corelație în familii sugerează o componentă genetică subiacentă. Cu toate acestea, simptomele bolii pot să nu apară decât dacă un factor de mediu o determină să devină activă. Cel puțin 10% din populație poate avea gena care cauzează psoriazisul, dar doar 2-3% dintre oameni o dezvoltă. Printre persoanele mai tinere, psoriazisul poate să se aprindă după o infecție, în special streptococul. Simptomele vor deveni vizibile la 2-6 săptămâni după o durere de ureche sau o infecție respiratorie la 33-50% dintre tinerii cu psoriazis. Infecțiile respiratorii frecvente includ streptococul gâtului, bronșita și amigdalita. Psoriazisul este la fel de frecvent la bărbați și femei. Poate începe la orice vârstă, dar este cel mai frecvent între 15 și 35 de ani. Timpul mediu de apariție este de 28 de ani. “Aproximativ 10-15% dintre persoanele cu psoriazis dezvoltă afecțiunea înainte de a avea 10 ani. Aflați mai multe despre factorii declanșatori și factorii de risc pentru apariția psoriazisului. Nu există analize de sânge care pot confirma psoriazisul. “O persoană care are o erupție persistentă care nu se rezolvă cu remedii fără prescripție medicală (OTC) poate dori să vorbească cu un medic despre psoriazis. Adesea, recunoașterea și tratarea simptomelor devreme îmbunătățește rezultatele pe termen lung ale psoriazisului. Un medic va examina simptomele și va întreba despre istoricul personal și familial. De asemenea, ar putea efectua o biopsie a pielii pentru a exclude alte afecțiuni, cum ar fi eczemele. Dacă un medic confirmă psoriazisul, tratamentul va depinde de tipul și severitatea afecțiunii.

Principalele opțiuni includ medicamente și fototerapie. “Persoanele cu psoriazis ar trebui să utilizeze emolienți pentru a menține pielea hidratată atunci când iau alte tratamente. Această măsură de precauție poate ajuta la reducerea mâncărimii și iritației și poate reduce numărul de leziuni sau plăci care se dezvoltă.” O serie de medicamentele topice, orale și injectabile sunt disponibile pentru persoanele cu psoriazis. “Unele remedii OTC pot ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului foarte ușor. Acestea includ:” Oamenii aplică tratamente topice direct pe piele. Este de obicei tratamentul de primă linie pentru simptomele ușoare până la moderate, care are ca scop încetinirea creșterii celulelor pielii, reducerea inflamației și calmarea mâncărimilor sau a disconfortului. “Aceste tratamente sunt disponibile fără prescripție medicală sau pe bază de prescripție medicală și includ nesteroizi steroizi. “Terapiile sistemice funcționează prin sistemul întregului corp, iar medicii le prescriu persoanelor care au psoriazis moderat până la sever și artrită psoriazică. Acestea reduc progresia bolii și regularitatea erupțiilor. “Produse biologice: acestea sunt medicamente pe bază de proteine ​​care derivă din celulele vii. Produsele biologice vizează celulele T și proteinele imune care cauzează psoriazis și artrita psoriazică.” Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) au aprobat cel puțin 10 substanțe biologice. Acestea includ etanercept, infliximab și adalimumab. Biologicii sunt eficienți, iar beneficiile lor depășesc cu mult riscurile lor. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să ia în considerare costurile atunci când caută tratament biologic și este sensibil să se vorbească cu un furnizor de asigurări despre acoperirea potențială. Metotrexat: Medicii prescriu aceasta pentru psoriazisul extrem de sever, care restricționează funcția zilnică și nu răspunde la alte tratamente. Metotrexatul este eficient pentru artrita psoriazică, precum și pentru psoriazisul eritrodermic, palmoplantar și al unghiilor. Ciclosporină: De obicei, medicii le prescriu pentru prevenirea respingerii organelor după transplant. Cu toate acestea, poate ajuta și persoanele cu prezentări severe ale următoarelor tipuri de psoriazis: Retinoizi orali: Persoanele cu psoriazis sever pot lua un medicament numit acitretină care acționează împotriva efectelor bolii pe tot corpul. Nu reduce activitatea imunitară, făcând acitretina mai sigură pentru persoanele cu HIV care au și psoriazis sever. “Persoanele cu toate tipurile de psoriazis, cu excepția psoriazisului invers, pot beneficia de retinoizi orali.” medicamentele aprobate nu au rezolvat simptomele sau dacă individul are o altă afecțiune care împiedică utilizarea anumitor medicamente. „Opțiunile eficiente pentru etichetă pentru psoriazis includ:„ Fototerapia implică expunerea regulată a pielii la lumina ultravioletă sub supraveghere medicală.

Lumina poate încetini creșterea celulelor, poate suprima activitatea imunitară și reduce iritarea. “Oamenii pot efectua fototerapie acasă folosind o casetă ușoară sau un dispozitiv portabil dacă tratamentul lor inițial are succes. Este posibil ca unele persoane să fie nevoite să ia pastile de psoralen înainte de expunere pentru a-și face pielea. mai sensibil la lumină. “Oricine are condiții coexistente care îi fac sensibili la lumină, cum ar fi lupusul sau cazurile anterioare de cancer de piele, nu ar trebui să utilizeze fototerapia. Nu este posibil să se evite apariția psoriazisului, dar unele strategii pot ajuta la reducerea riscul apariției unei erupții. “Sfaturile includ:, Remediile casnice pentru reducerea mâncărimii includ:” În timp ce psoriazisul poate fi izolat și inconfortabil, oamenii au multe opțiuni pentru gestionarea simptomelor și tratarea activității imune a bolii. “Aflați mai multe despre mai multe remedii casnice pentru psoriazis aici: psoriazisul este similar cu eczemele? Cum știu diferența?, “În stadiile incipiente, eczemele și psoriazisul pot părea similare, fiecare dintre ele pare a fi roșu, inflație În timp, va deveni destul de evident ce tip de afecțiune aveți, deoarece psoriazisul va apărea în zone specifice, cum ar fi coatele și genunchii, precum și să dezvolte solzi argintii. Eczema tinde să se inflameze din cauza unui iritant și nu va dezvolta solzii argintii tipici plăcilor de psoriazis. În ambele cazuri, oamenii ar trebui să găsească un dermatolog pentru diagnostic și tratament, deoarece nivelul emoțional al mâncărimii, insomniei și aspectului nu pot afecta doar viața dvs. de zi cu zi, dar poate, de asemenea, să agraveze starea. “Răspunsurile reprezintă opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informativ și nu ar trebui să fie considerat sfatul medicului.” Ultima revizuire medicală pe 5 iulie 2019 Eczema este o afecțiune care provoacă pielea inflamată, mâncărime, crăpată și aspră.

%d blogcu bunu beğendi: